fbpx

Game Offline Khusus Untuk Microsoft Edge

William Devereux, senior PM Microsoft Edge telah mengumumkan di laman Twitternya mengenai The edge: // surfing game.

Permainan Surf Edge sangat mirip dengan SkiFree, permainan ski klasik yang dibebaskan sebagai sebahagian daripada Microsoft’s Entertainment Pack 3 untuk Windows pada tahun 1991. Walaupun ia digunakan sebagai sebahagian daripada perbincangan telur Easter yang rumit, di mana pekerja Microsoft menyiarkan petunjuk-petunjuk rahsia satu siri teka-teki dan imej, pembuat perisian kini menjadikannya permainan luar talian dalam pelayar.

Terdapat tiga mod yang tersedia: mod luncuran klasik, mod percubaan masa, dan mod slalom di mana anda melayari di antara pintu. Mod pelayaran klasik yang standard adalah mod surfer tanpa henti di mana anda perlu mengelakkan rintangan dan kraken mengikut anda pada setiap masa. Mod percubaan masa adalah jelas, tetapi Microsoft telah menambah syiling untuk mengumpul sehingga anda dapat mempersingkatkan waktu dan mencari laluan cepat. Mod zig-zag mungkin yang paling sukar bagi anda kerana anda perlu memukul setiap pintu tunggal, atau anda akan diset semula dan apa yang perlu anda lakukan adalah hanya dengan bermain menggunakan papan kekunci, tetikus, sentuhan, atau gamepad anda.

Deveruex juga menyatakan bahawa tetapan permainan akan termasuk pelbagai ciri berguna seperti skor tertinggi, arahan tentang bagaimana untuk bermain dan mod kelajuan dan banyak lagi. Anda sentiasa boleh menukar mod permainan melalui tetapan ini juga.

Microsoft telah menambahkan permainan ini ke Edge Canary dan Dev mulai hari ini, dan ia akan muncul dalam versi penyemak imbas utama yang stabil tidak lama lagi. Anda akan dapat mengaksesnya dari laman edge://surf/ dalam bar alamat di Edge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *