fbpx

Adakah Anda Pernah Mengalami Masalah Dengan Pengalaman NVIDIA GeForce?

Adakah anda biasa dengan keadaan ini? Sekiranya jawapannya adalah ya, adalah biasa setiap kali kami memperbaharui Pengalaman GeForce dan mungkin tidak menyenangkan bagi mereka yang telah menggunakan ciri ini dengan kerap.

Sekiranya anda pernah berhadapan dengan masalah ini, bagaimanakah anda menyelesaikannya?

Jika anda telah membuang dan memasang semula Pengalaman GeForce, reboot PC, pasang semula pemacu kad Grafik, dan sebagainya; anda telah melakukannya dengan salah kerana ia tidak membantu langsung kebanyakan masanya.

Apa yang berlaku di sini ialah setiap kali anda mengemas kini Pengalaman GeForce, pemasang agak perlu menggantikan akaun Log On untuk perkhidmatan ini dengan akaun semasa yang anda log masuk. Jika akaun anda tidak mempunyai keistimewaan yang diperlukan untuk mengakses perkhidmatan tersebut, perkhidmatan akan gagal untuk memulakan dan itulah yang menghalang anda daripada memulakan Pengalaman GeForce.

NVIDIA GeForce Experience Error Services (2)
NVIDIA GeForce Experience Error Services (1)

Untuk mendapatkan akses tersebut, anda hanya perlu menekan butang Windows key + R dan menaip services.msc ataupun dengan menaip servics di butang menu utama dan memilih pilihan services yang mempunyai ikon gear.

NVIDIA GeForce Experience Error Services (3)

Sebaik sahaja laman bertukar, terus scroll ke bawah untuk cari ‘NVIDIA Telemetry Container’ dan menekannya sebanyak dua kali.

https://i2.wp.com/www.tech-critter.com/wp-content/uploads/NVIDIA-GeForce-Experience-Error-Services-4.jpg?resize=420%2C474&ssl=1


Di properties window, anda dapat melihat status perkhidmatan dihentikan. Pada ketika ini, tidak ada jalan untuk anda memulakan perkhidmatan sama sekali – menekan butang mula hanya akan memberi anda mesej ralat.

NVIDIA GeForce Experience Error Services (5)

 sebaik sahaja anda menekan tab Log On, anda akan melihat butang radio yg tersedia telah disetkan pada pilihan kedua – akaun ini. Tekan bahagian ‘Local System account’ dan pilih Apply. Sekarang, kembali ke tab General untuk memulakan servis ini kembali.

NVIDIA GeForce Experience Error Services (6)

Pilihan ruang ‘Local System account’ dijamin untuk berfungsi dan kini anda boleh memulakan perkhidmatan tanpa sebarang kesilapan. Dengan perkhidmatan sekarang bermula berjaya, klik OK untuk menutup tetingkap sifat dan cuba menjalankan Pengalaman GeForce lagi.

NVIDIA GeForce Experience Error Fix (1)

Jika anda mengikuti semua langkah seperti yang dinyatakan di atas, anda boleh mendapatkan Pengalaman GeForce berfungsi kembali.

Bagi mereka yang tidak kenal dengan ciri yang hebat ini, NVIDIA GeForce Experience adalah salah satu alat paling mudah yang boleh anda gunakan untuk mainan video secara langsung dengan kad NVIDIA GeForce GTX anda – Kad video NVIDIA yang bersesuaian dengan DirectX 9.0c dengan 1GB RAM (NVIDIA GeForce GTX 260 atau yang lebih tinggi.

Sekiranya anda masih belum merasai pesona NVIDIA GeForce Experience, anda boleh merasainya dengan membeli laptop yang menggunakan aplikasi ini dengan kami melalui link ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *